Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

alkesah makhlok ponggong~

  • Tuesday, May 5, 2009
  • Pernah dengar cerita makhlok ponggong?? ia merupakan kisah lagenda yg telah dilupai sekian lama akibat nenek moyang kita dahulu merasakan kesah ini tidak sesuai untuk dicerita kepada cucu cicit mereka utk mengisi masa lapang mahupon sebagai bed time story.. wokey2.. oleh sebab itu, maka, arakian, justeru, sepiandara,dalam post kali ni diceritakan alkesah makhlok ponggong tersebot..

    ***bling2***
    pada zaman dulu yg xberapa dlu la, ukm telah menjempot bebrapa org pelajar utk kemasukan baru. mereka ditempatkan di suatu istana iaitu blok 6c.. malas nak cite panjang.... gambar2 seterusnya akan menceritakan ape yg mereka lakiukan sehingga digelar makhlok ponggong..

    maklumat peribadi yg tertera di pintu masuk ke teratak 6c..

    memperkenalkan makhlok ponggong...

    *chaie(memang sorg yg periang)

    *kiren (sekali pandnag cm normal, dua kali??)
    *shawal(sekali pandang pon da tau xnormal)
    *nas(normal??)
    *shahrol( hahaha.. xleh nk komen da)
    *kerol(normal..tak..normal..tak...)

    usha sket moment2 penting dorg..
    act, makhlok2 ponggong ni r yg da dok bersama2.. daripada bodo2 xtau pape pasal dok kat u sampai jadi maklok yg agak berguna.. hehe.. susah senang same2 beb.. xpenah makan kalo xckop korum neyh.. xda men tggal2.. sem depan da dok tmpat laen2 p, frenship forever beb.. mybe makan da xsama2 da.. or mybe nnt da ade member yg lagi baeknye.. no prob.. sume org deserve dpt org yg lagi baek.. cme, jgn lupe setiap detik yg kita lalui bersama.. cayalah, 6c... first yer, once forever...

    *sume ni ditujukan khas wat member2 sebilik.. act byk gler gambar nak upload lagi ni.. p, xsempat.. aku nak balik umah da ni..

    5 komen sempoi!:

    elya~nadia said...

    tjok post x snonoh.. haha..

    da tmbah kenangan ag kan...

    hmmm.. knangn kite brsme jgn ko lupe yerk.. =p

    haifa said...

    knl..knl...knl...knl dak 2..
    knl sgt2...hah3x..
    dak yg kurus-kering, tengkuk jinjang, dahi luas, pakai spek...
    hahaha...

    cambesje said...

    sengal seh~~

    self_majesty said...

    hye..
    w/pon td ko cam x kasi je bce..
    dsbbkn perasn ingin taw..ak drop gak kt blog ko neyh..hehe
    weyh..cdey siot ko blik td..huhu
    xpe la..jumpe lg pas cuti nnt..
    bju2 ko yg tetinggl tu xpe ak smpn..
    pape hal..thx bro..
    coz je roomate yg salu wat ak tersnyum~
    hidupchaie!!( ^-^)(")

    safri@chaie said...

    wokey...
    xkesah la pape pon.. yg pasti kenangan tetap kenangan kan..
    memori manusia bukan leh ilang senang2..
    so, insyaAllah sume memori daripada kecik mahupon bile da besar ni akn diingat selama2nya....

    Post a Comment

    (c) Copyright 2010 chaie safri. Blogger template by Bloggermint