Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

siapakah paul the octopus?

  • Wednesday, July 7, 2010
  • Labels: , , , , , , , , ,
  • arini aku adala buat sedikit blogwalking untuk memantau serba sedikit perkembangan rakan-rakan.. ececeh.. udah ghupe wakil rakyat le pulak.. haha.. maklum lah untuk mengapdet isu semasa la kan..

    dan ape yang banyak aku jumpe? mestilah psal world cup semi final malam ni.. macam-macam andaian dan pengolahan yang dibuat. so, nak cite lebih-lebih korang lagi tau rasenye.. haha.. tapi, ada satu perkara yang menarek minat aku ari ni.. haa.. ape dye? jeng, jeng jeng...


    mestilah mengenai paul the octopus.. haha.. siapakah beliau?? ada kah beliau seorang insan pondan? kerana diberi gelaran sotong??

     jawapannye bukan.. bukan~~ bukan seorang bapuk seperti gambar diatas... so, ape kemendenye?? adakah makhluk muka macam sotong???
    macam inikah???




    bukan juga.. hehe... sebenarnye paul the octopus itu sememangnye encik sotong... beliau sejenis sotong kurita yang diberi mandat oleh rakyat german untuk membuat prediction.. haha.. bagus ini sotong.. bape rege agaknye sekilo neh...

    jom aku bagi detail sket kat korang... sape disebalik paul the octopus terbabit.. cekidaud!

    Paul the Octopus or Paul Oktopus[1] is a two-year-old octopus with a history of correctly predicting the results of major German international football matches.[2][3][4][5][6] Paul was born in England[7] but currently resides at the Sea Life Aquarium in Oberhausen, Germany. Before German international football matches, Paul is presented with food in two identical containers; one container is marked with the flag of Germany and the other is marked with the flag of Germany's opponent. In each instance, Paul's choice of food is interpreted as his predicted victor. Paul is reported to have correctly chosen the winner in four of Germany's six UEFA Euro 2008 matches[8]. There, he apparently predicted Germany to win every match but was wrong when they lost to Croatia [9] and in the final to Spain [10]. He has correctly chosen the winner in each of Germany's first five matches in the 2010 FIFA World Cup.[11][12][13][14] He has also predicted Spain to beat Germany in the semi-final of the World Cup 2010 in South Africa.  (diamek bulat-bulat dari brader wiki)

    jom tengok encik sotong ni wat prediction.. haha.. lawak betoi.. sume orang ye ye je percaya.. huahua.. sotong je kot..




    oke.. da kenal kan sape paul neh?? haha.. ni sotong yang baguih.. bole buat part time bisnes waktu world cup.. hohoh..

    dan satu lagi dengar cite negara german punye rukun negara pon da ditambah satu lagi perkara iaitu
    kepercayaan kepada paul si sotong..
    muahaha...

    ape ape pon aku nak ucapkan gudlak jugak kepada si paul ni.. bukan senang keje nak buat ramalan ni.. bak kata ramlah ram, 'susah woo buat ramalan'.. lagipon risau lah kalo german kalah dalam world malam ni maka, 


    sotong goreng tepung...

    nasib paul mungkin tak secerah malam semalam.. wakakaka

     

    7 komen sempoi!:

    Hamzah Ian said...

    dah 2 3 org duk ckp pasal ni

    farah najwa said...

    tq bro! bru aku knl spe paul the sotong ni!!

    i-mie-za said...

    2lah..mlm td pun betul jangkaan dia pasal spain..ala sotong 2 main singgah je pun kt bendera yg mn die suke..
    yg german lak bodoh g percaya..kan mind 2 dh down..hah kalah dah..

    bella said...

    haaha,,tau xpe..sotong je kot..

    chaie safri said...

    hamzah lan~ haha.. isu semasa la katakan.. haha

    najwa~ haha.. aku pon baru je kenal..

    kak iza~ haha.. sian german.

    bella~ goreng pon sodap! miahaha

    amiraaj said...

    sutun berpuaka.

    chaie safri said...

    amiraaj~ sila bersedih dan berkabung! kah3

    Post a Comment

    (c) Copyright 2010 chaie safri. Blogger template by Bloggermint