Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

impian di bangku kayu..

  • Sunday, January 17, 2010
  • Labels: ,
  • Kali ni nak cite pasal impian2 masa zaman sekola rendah aku yg xpenah tercapai.. besela kan, masa tu duet belanje pon mak abah yg bagi. Cume, masa zaman nilah yg byk dugaan nye.. ditambah pulak ngn otak yg xberapa nak betul lagi..pastu membe2 sume ada kan..memang jeles gler ah. bese la, blom mumayiz la kata org kan.. okeh,xnk cakap banyak..kat bawah ni aku senaraikan barang2 impian aku yg musnah zaman sekolah rendah dolu2..

    Kotak pensel bertingkat/ yg serbaguna.

    Haa.. jeng3~~ ni dlu sangat lah femes woh.. ramai gler yg nak bende alah ni.. hahak. Gambar ni just tunjuk yg bertingkat je.. kalo ada satu jenis lagi tu yg jenis bole bukak atas, bawah siap ada sharpener dah sekali. Pastu ada cermin, pehh.. siap complete abes la.. mmg menjadi impian setiap murid darjah 3,4,5 kat sekola termasuklah aku.. hahaha

    Kereta dash- tamiya

    Hahaha.. ni kalo tanya dak laki dlu2 sape yg xknal.. pehh.. menjadi impian tu.. siap ada musim lagi.. mmg gler ah.. siap diusung kesana dan kemari.. pastu g umah membe mula tunjuk2 sket.. siap bole modified.. hehe.. pastu race r.. kalo ada member2 yg kaya dorg mesti beli trek skali.. da menang nnt kecoh r kat sekola.. hahaha.. ni pon aku xdpt.. isk3

    Digimon

    Taaraaa… ye.. digimon.. sangat femes lah mende alah ni dlu.. mahal gler kot rege dye.. tapi tetap jadi kegilaan dak2 sekola aku dlu.. mende ni kecik so senang nak bawak ke mana2 n senang ag nk ditunjukkan kat org2 yg xde cm aku.. haha.. mane yg xtau, mende ni sejenis permainan yg kita bole bela raksasa n bagi makan pastu lawan ngn membe2 yg laen.. yg xmampu beli ada gak sanggup pegi kedai area2 sekola n maen tikam mane tau dapat kan.. aku tak ek…

    BMX.

    Yg ni last sekali yang aku xdapat.. beskal BMX. Fuhh.. menjadi kegilaan dak2 kampong nih.. bangga je bawak g sekola.. yang ni aku xdpt.. tapi abang aku dapat.. pastu ble dye da masok asrama aku pakai plak.. tu pon setaun je..
    Hurm.. itu la barang2 impian aku masa sekolah rendah.. parent aku pon bukan org berada kan mampu beli barang2 cmtu sume.. just dapat berada dalam zaman tu pon da ckop bagus.. abah mmg xpenah nak manjekan anak2 dye ngn bende2 cmtu.. maybe diorang berfikiran jauh.. kalo x, mungkin aku xjejak kaki ke u cm skang neh.. just nak share ngn korang je ye.. dan korang punye impian masa dlu2 lak cmne???

    11 komen sempoi!:

    Aus said...

    ahahah..
    dalam banyak2 mende kat atas tu..
    pensel box tgkat je aku dapat..
    ahaha

    cintaqaseh said...

    rasa nak main lagi lagi game digimon..tapi wujud lagi ker??hehehe

    safri@chaie said...

    aus~ haha.. oke la tuh.. aku lagi la xdpat pe pon.. haha..

    cintaqaseh~ ntah le.. kalo wujud pon bukan musim kita ag agknye.. hahaha

    zella said...

    terasa sgt bahagia bila smua diatas sy dpt heheheh

    safri@chaie said...

    arghh.. jeles2.. xpe2.. sok gak aku beli.. heheh

    Tasha said...

    sdh ar citer ko..hihi~~
    ak dpt ke yg pencil box tingkat tu...mcm x je..
    huhu..mesken dowh family ak...
    so kte sma...sume yg ko snrikan ak x dpt...
    n pling ak nk bmx tu..tp adek ak je dpt~~
    huhuhu...

    safri@chaie said...

    haha.. ko pon ada impian beskal bmx gak ke?
    power gak ek.. haha..

    wanie said...

    hehe..ak ad pencil case 2...ak ad gak keta dash..n ak x de digimon but ad cyber pet kut....mmg best...beskal bmx??? x de lak sbp mak ayh bg beskal yg ad raga..bdk pompuan nyer basikal la katekan..hehehe....

    Pisyek said...

    aku main digimon ngn kete dash mase form 4 je... pastu da x main dah.. hoho..

    safri@chaie said...

    wanie~ dak pompuan mmg r seswai ngn beskal raga tuh.. feminin sket.. haha.. kalo x org panggil tomboi r..

    pisyek~ wah.. tu mesti waktu tyme panas ag tu.. hehe

    n_myza said...

    hehhe.. ak agk2 stuju aa ngan list nie ... ak xdpt digimon ... yg kete tu... plg ak suke... hehehe

    Post a Comment

    (c) Copyright 2010 chaie safri. Blogger template by Bloggermint