Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

korang nak tengok keindahan percutian aku??

salah satu cara menghabiskan cuti semester yang ada hari tu aku join misi menawan 3puncak gunung kat cameron highland.. misi yang memakan masa hampir 5 hari ni best gle siot wa cakap sama lu.. hahaha...macam-macam perkara yang dilalui sepanjang perjalanan antaranya kitorang hiking dikala hujan, malam, ada yang nangis ada yang sakit, demam dan macam-macam lagi.. hoho.. 


 sebelum bertolak ke entry point gunung suku.. masa neh sume happy dan bertenaga..
perjalanan 6 jam lebih untuk ke puncak ini... haha
pemandangan yang sangat cantek kat puncak suku.. terutama bila senja.. haha
keesokkan harinya, ke puncak irau pula... haha.. masa ni berenti jap tengok view, rehat dan makan-makan.. memang lawa view dye....
 
ni salah satu view dye... cantek kan??
jalan ke puncak irau.. dye punye lecak cam haremm,,,
da sampai puncak irau.. puncak paling tinggi yang kitorang naek.. 2110m dari aras laut..
memasak jempot2 dibawah fly.. sejok oh waktu neh..
bersiap-siap mahu ke puncak berinchang pulak.. hoho. hari keempat

da sampai puncak berincang.. masa ni lapa gle.. masak megi rase cam spagetti.. 
bergambar kat puncak brincang..
pemandangan dari menara kat puncak brincang.. huhu.. cantek tak??
ni ble da sampai kat pekan brincang.. dan mahu pulang ke kl.. hehe..

aritu mak sedara ada cakap kat aku apesal la nak susah-susah naek gunung tuh..
haha.. tak rase tak tau la kan?? 
korang bila lagi?

4 komen sempoi!:

eQuRlz said...

seronoknye bercuti...lawa lak tu view die..eqa teringin nak gi hiking.. :)

Syakir Rahman said...

kalo ade kamera DSLR mesi lg cntek...:p

Enchaoz said...

smart la.. cam best giler je....

i-mie-za said...

chaie tgh kumpul duit bli kamera 2 la..nnti leh k.za pnjam..hihi
chaie minggu ni k.za nk g cari kasut baik punye..11/julai naik bukit lg..huhu best..

Post a Comment

(c) Copyright 2010 chaie safri. Blogger template by Bloggermint