Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

dont mess with me ye mat salleh oi.. pehh.. merapu gler english aku..

  • Saturday, March 13, 2010
  • ketika selesai keluarkan duet kat mesin atm itu.. aku pon melangkah menuju ke motor yang aku parking tidak jaoh dari situ.. sedang aku menghampiri motoku.. tibe2, seorang menyapa aku dari belakang..

    aku menoleh.. seorang lelaki asing berpakaian kemas menepuk bahuku.

    "sir, may i borrow your phone? my phone's battery is empty and i need to make some important calls. dont worry i'll give u 5hengget or how much you want.."

    aku paham.. nak pinjam phone rupenye.. aku belek2 phone aku.. erm.. bateri aku pon ada satu bar lagi..

    "okey.. but my battery is also low.. maybe enough for one call i guess.."

    nah, aku hulurkan phone aku.. mat saleh ni pon buatlah 2,3 call.. aku usya dye.. mane lah tau dye bawak lari phone aku.. dye cakap bahase pe ntah dalam phone tuh.. xpaham.. aku wat bodo je la..
    pastu abes satu call, dye buat call lagi...

    aku ingat balik balance kedit yang aku check sebelum aku bagi dye call.. ada lagi rm 2.40 sen.. miahaha.. riso gak kalo tgh2 dye cakap tuh kedit abes.. jatuh la kredibiliti aku.. haha

    then, 2,3 call dye wat failed.. xdapat dihubungi agaknye.. then bagi balik phone tu kat aku..


    "thanks sir"sambil bagi 5hengget kat aku..

    aku amek je la.. da la tgh sengkek skang.. huhu.. lagipon ntah kat negara mane dye call tadik.. mau kna charge IDD tuh.. haha..

    da dapat phone n 5hengget tu aku pon blah... kat atas moto aku check balik balance...

    ----> balance RM2.10..

    erk.. hahha.. rezeki.. terus ke wangsa maju untuk makan nasi lemak ayam goreng rempah.. miahaha

    6 komen sempoi!:

    Huda said...

    wah! itu sgt best!

    miaishika said...

    waaaa~~~gilos pndi cri chance dpt duit~~~hihi

    silencer@chaie said...

    huda~ ape yg bes? dapat duet ke o makan nasi lemak?? hahaha

    miashika~ the opportunity comes once.. miahahaha

    liyanaKim said...

    dapat duit mmg best. kalau kena bawak lari hp best tak. haha

    silencer@chaie said...

    yana~ tu yang aku riso gak.. tapi kalo alhamdulillah la, naseb bek dye xbawak lari.. lagipon henpon aku zaman batu je.. miahaha.. xde sapa mau

    ardinihumaira said...

    rezeki betul tu :)

    Post a Comment

    (c) Copyright 2010 chaie safri. Blogger template by Bloggermint